Kyllinggryte

For mange mange år siden, lenge før jeg fikk intoleranser, så hadde jeg en oppskrift som het “Indonesisk gryte” i kokeboka mi. Hvor den kom fra, aner jeg ikke! Men den var så god, at jeg aldri har fått den ut av hodet. Problemet med den, var at hovedingrediensen i sausen, var en pose med sjysaus fra Toro. Og selv om den sausen er aldri så god, så fungerer det dårlig når det er gluten i den. Jeg har mange ganger opp gjennom årene tenkt på å prøve å få den til uten den posen, men det føltes så uoverkommelig ut når oppskriften hadde gått tapt opp gjennom årene. Heldigvis, så husket jeg ingrediensene, selv om jeg ikke husket mengdene av dem. Og nå i sommer, så satte jeg i gang og begynte å prøve meg fram. Det tok noen forsøk, men endelig satt den! Og at det går så kjapt å lage den, at den er ferdig før risen til og med, det er et stort pluss i boka på travle hverdager.

 

1 ferdiggrillet kylling

1 stor løk

250 gram sjampinjong

1 rød paprika

1 liten boks ananas i biter

5 dl hønsebuljong

3 ts maisstivelse

pepper etter smak

noen dråper sukkerkulør

 

Skjær løk og paprika i strimler, og sjampinjong i skiver (uten stilker)

Ha litt olje i en panne, og stek grønnsakene myke.

Hell over 4 dl av buljongen og bland ut maisstivelsen i resten.

Når det koker, hell i blandingen, og rør til det tykner.

Tilsett hele boksen med ananas, inkludert juicen i den.

Ha i pepper og sukkerkulør.

Plukk kyllingen ren for skinn og bein, og ha i sausen.

Serveres med ris.

 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar