
Nå er det fryktelig lenge siden sist jeg oppdaterte bloggen her. Med vinteren og livet som skjedde, så forsvant mye av motivasjonen min til å stå på kjøkkenet og holde på. Den er enda ikke helt tilbake, men innimellom så glimter den til. Som da jeg satt på Facebook og så kysselepper bli lagt ut gang på gang i en matgruppe. Etter hvert ble jeg så nysgjerrig på disse at jeg bare måtte prøve å konvertere dem om til gluten og melkefrie, og det med stor suksess. De er absolutt best samme dagen de lages men de er gode dagen etter også. Jeg tror aldri jeg har opplevd så myk og fluffy glutenfri gjærbakst noen gang. De smaker kjempegodt med syltetøy inni, som vi hadde til lunsj den dagen, men også med ost og skinke eller annet valgfritt pålegg. (melkefri ost for min del da)
4 dl vann
25 gram fersk gjær
1,5 ss fiberhusk
1 egg
50 gram melkefritt margarin
1 ts salt
2 ss sukker
50 gram blå jyttemel (arv)
ca 350 gram Schär mix b
Litt ekstra melkefritt margarin
Varm vannet til fingervarmt, og rør ut gjæren.
Bruk en kjøkkenmaskin, og ha i fiberhusk. La det kjøre til det har tyknet en del.
Smelt margarinet, og ha i sammen med egg og sukker.
Bland i blå jyttemel og salt, og la det surre i maskinen i et par minutter.
Ha i litt og litt Schär mix b til deigen er fast, men enda litt seig.
Ha mel på benken, hell ut deigen, og kna lett.
Kjevle ut til en leiv på ca 0,5 cm tykkelse.
Bruk noe til å stikke ut sirkler på 8-9 cm. Jeg brukte en sånn dings man egentlig deler epler og fjerner kjernehus med, jeg bare fjernet knivdelen før jeg brukte den.
Legg litt margarin på hver, og brett de på midten. Trykk de lett ned.
La de heve under et håndkle i en time.
Stekes ved 225 grader i 10 minutter.
Del de og fyll de med favorittpålegget ditt.
Legg inn en kommentar