Langpannebrød

Jeg kan love dere at enklere enn det her, blir det ikke. Og det smaker så utrolig godt også! Brødet trykkes ut i en langpanne, eller på et stekebrett, og bare rives i passe store biter før servering. Så mykt, så godt, så luftig!

 

3,5 dl vann

25 gram fersk gjær

1 ss fiberhusk

3 ss olivenolje

1 egg (kan droppes)

50 gram blå jyttemel

ca 300 gram Schär mix b

litt salt

Olivenolje til utbaking

 

Varm vannet til lunket, og rør ut gjæren.

Bruk en kjøkkenmaskin, og ha fiberhusk i. La det kjøres i maskinen til det tykner litt.

Ha i olivenolje og egg.

Bland inn Jyttemel og salt.

Ha i litt og litt schär mix b, og la maskinen kjøre et par minutter mellom hver runde med mel du har i. Melet sveller og tykner deigen etter et par minutter.

Sprinkle litt olivenolje over bakepapirkledd langpanne/stekebrett.

Hell deigen ut, ha olivenolje på hendene og trykk deigen utover så det ligner en pizzabunn.

La deigen heve i 30 minutter under et håndkle.

Stekes ved 200 grader i 15-20 minutter.

Riv det i passe store biter så fort du klarer å ta i det.

Serveres lunkent ved siden av supper og gryter.

 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar