Linguini a’la Vidar.

Stefaren min begynte for noen uker siden og bable om en pastarett han synes er sååååå god. Og jeg synes jo den hørtes knall ut selv, men så er det disse allergiene da. Så jeg har grublet og prøvd meg litt fram på hvordan jeg skulle klare å få til denne uten tomat, og allikevel få god smak i den. Og etter en del grubling og litt slumping på kjøkkenet, så satt den i dag. Siden inspirasjonen kom fra han, så tenkte jeg det var greit å gi retten navnet hans også. 

1 pakke linguini eller annen båndpasta
500 gram kjøttdeig
150-200 gram sjampinjong
1 løk
1 boks alpro matfløte
1 ts chipotle saus
1 ss sennep
1 ts paprikapulver
salt og pepper

Kok pastaen etter ansvisningen på pakken. Jeg kjøper linguini fra Semper, men all pasta går egentlig. Skjær løk og sjampinjong i skiver, og stek de gyldne i en wok eller stor stekepanne. Ta soppen ut av panna, og stek kjøttdeigen til den er gjennomstekt. Ha i soppblandingen, fløte, chipotlesaus, sennep og paprikapulver. Smak til med salt og pepper sånn at du får den smaken du ønsker deg. Jeg gjør serveringen enkel, og legger pastaen på, før jeg legger saus på toppen. Stefaren min blander alt sammen til en gryte, så man kan gjøre det hvordan man ønsker selv.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar