Linsesuppe

For mange år siden, så falt jeg veldig for en linsesuppe på en vegetarrestaurant i Oslo. Jeg fikk oppskriften av Bente som driver den, og den ble fast inventar på menyen vår i mange år. Men så begynte jeg å reagere kraftig på tomat, og spesielt tomatpure, og da gikk den ut av listene igjen her. Allikevel har jeg aldri helt klart å slippe smaken på den suppa, og etter en del triksing på kjøkkenet, så har jeg endelig fått til en oppskrift som er like god som originalen. Her i huset bruker vi som regel ris, papadams og pakoras som tilbehør.

3 stilker stangselleri

2 gulrøtter

1/2 løk

3 dl røde linser

1,5 liter vann

1/2 ts gurkemeie

2 ss olivenolje

1/2 ts hing (asafoetida)

1 ts paprikapulver

1/2 ts pepper

3 ss meriam

1 ts sukker

salt etter smak

en solid dæsj alpro matfløte

Skyll linsene godt i kaldt vann, og la de renne av.

Kutt gulrøtter, løk og stangselleri i små biter, og fres de lett i litt olje.

Ha i linsene, gurkemeie og vann, og kok opp under lokk.

Det skummer veldig når det koker, så pass på at det ikke koker over.

La det koke i 20 minutter til linsene har blitt møre og gode.

Ha olivenolje i en liten kjele. Varm opp, og ha krydderne i.

Rør rundt i noen sekunder, så smakene slipper ut i oljen.

Hell over i suppa, og rør ut.

Smak til med salt, sukker og alpro matfløte.

Grunnen til at jeg skriver en dæsj matfløte, er fordi det runder av smaken på suppa en del.

Og der er smaken som baken. Noen liker den veldig rund, andre liker den litt spissere i smaken.

Så her må du bare prøve deg fram.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar