Linsesuppe med middelhavssmaker

En av de desidert mest populære vegetarrettene her i hjemmet, er linsesuppe. Og vi lager den i utallige varianter. Denne gangen ble det en middelhavssuppe ut av den, rett og slett fordi jeg var tom for den urten jeg hadde tenkt til å bruke i. Og resultatet, ble minst like godt som de andre variantene. Så denne blir nok en fast gjenganger på middagsbordet her denne også.

3 dl røde linser

1,5 liter vann

1/2 ts gurkemeie

1 løk

2 stenger fra stangselleri

2 gulrøtter

1 tomat

3 terninger grønnsaksbuljong

1 ts koriander

litt pepper

2 ss basilikum

1 ss timian

1/2 ts spisskummin

 

Skjær løk, stangselleri, gulrot og tomat i terninger.

Varm opp litt olje i en kjele, og ha i løk og stangselleri.

Fres litt, og ha i gulrot.

Fres til de begynner å mykne

Skyll linsene godt, og ha i sammen med gurkemeie og tomat.

Hell over vann, buljongterninger og krydder.

Kok opp, og senk varmen på plata.

Rør av og til, og la det koke i 25 minutter.

Smak til med salt og pepper.

Legg inn en kommentar