
En av de desidert mest populære vegetarrettene her i hjemmet, er linsesuppe. Og vi lager den i utallige varianter. Denne gangen ble det en middelhavssuppe ut av den, rett og slett fordi jeg var tom for den urten jeg hadde tenkt til å bruke i. Og resultatet, ble minst like godt som de andre variantene. Så denne blir nok en fast gjenganger på middagsbordet her denne også.
3 dl røde linser
1,5 liter vann
1/2 ts gurkemeie
1 løk
2 stenger fra stangselleri
2 gulrøtter
1 tomat
3 terninger grønnsaksbuljong
1 ts koriander
litt pepper
2 ss basilikum
1 ss timian
1/2 ts spisskummin
Skjær løk, stangselleri, gulrot og tomat i terninger.
Varm opp litt olje i en kjele, og ha i løk og stangselleri.
Fres litt, og ha i gulrot.
Fres til de begynner å mykne
Skyll linsene godt, og ha i sammen med gurkemeie og tomat.
Hell over vann, buljongterninger og krydder.
Kok opp, og senk varmen på plata.
Rør av og til, og la det koke i 25 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Legg inn en kommentar