Linsesuppe med mye godt!

Jeg har vært stor fan av linsesupper i mange mange år nå. Og selv om jeg er veldig glad i alle de oppskriftene jeg har brukt, så får jeg liksom aldri nok! For litt siden smakte jeg på en suppe på ei messe, og tenkte at dette må jeg da klare å få til på min måte. Og jammen gikk det ikke på første forsøk også. Ikke verst bare det egentlig. Jeg foretrekker supper med litt å bite i. Ikke bare flytende kraft, men litt fyldigere og tykkere. Og denne levde virkelig opp til forventningene jeg hadde. Den tar bittelitt tid på ovnen, men er egentlig ganske enkel å lage likevel. Jeg er kriminell på å lage store mengder suppe da. Spiser gjerne rester dagen etter, mens resten fryses ned i porsjoner så jeg bare kan ta opp til lunsj senere. I linsesupper flest, er jeg glad i splitta linser, men i denne har jeg brukt hele, for å få litt mer tyggemotstand.

 

400 gram grønne, hele linser

2,5 liter vann

3 terninger grønnsaksbuljong

1 flaskegresskar

1 stor eller 2 små søtpoteter

1/2 løk

1 stor pose spinat (ta av stilkene)

 

Skyll linsene godt, og ha de i en kjele sammen med vann, koriander og grønnsaksbuljong.

Kok opp, og la koke i 10 minutter.

Rens og skjær søtpoteten og gresskaret i terninger, og ha de i suppa.

Hakk løken, og ha den i sammen med de andre grønnsakene.

Kok opp på nytt og la koke i 45 minutter. Sjekk at grønnsakene er møre.

Om spinatbladene er store, kan det være en fordel å dele de i to.

Ha i spinaten, sett på lokk og suppen er ferdig når spinaten er kokt inn.

 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar