
Oppskriften på denne, fant jeg i en gammel kokebok jeg fikk av noen. Jeg har aldri hørt om den før, og det måtte noen endringer til før den ble allergivennlig. Det krever en god del jobb, men jeg lover at det er så verd det når resultatet står foran deg!
Krokan:
50 gram mandler
60 gram sukker
Bunner:
150 gram mandler
5 eggehviter
200 gram melis
Krem:
125 gram sukker
4 ss vann
3 eggeplommer
200 gram melkefritt margarin
3/4 dl alpro matfløte
3 ss melis
Til de ulike kremene:
50 gram melkefri sjokolade
1-2 ts kaffepulver + lik mengde kokt vann
Begynn med å lage krokanen. Hakk mandlene til mindre biter.
Varm opp sukkeret, rør i mandlene og vend på et bakepapir. La stivne.
Når det har stivnet og kjølnet, bruk en kjevle eller lignende, og slå den i mindre i biter.
Så til bunnene. Kok opp vann, og hell over mandlene, skåld dem.
Bland melis og mandler sammen.
Stivpisk eggehvitene, og vend forsiktig inn i mandel/melis blandingen.
Tegn opp fire sirkler på bakepapir, ca 20-22 cm i diameter.
Fordel røren i de fire sirklene, og jevn de godt ut.
Bruk nederste og midterste rille, og bytt om platene halvveis i steketiden.
Stekes ved 150 grader i 40 minutter.
La de kjøle litt og ha de over på rist. La de kjøle helt ned før du setter sammen kaka.
Kok opp vann og sukker, og la det koke til det har tyknet litt, men pass på å ikke koke til det krystalliserer.
Ta kjelen av platen, ha i eggeplommene, og rør til det har avkjølt seg. Det blir en ganske tykk masse etterhvert.
Pisk opp margarin og melis til en luftig masse.
Ha i den avkjølte sukker/eggeblandingen, og pisk godt ned.
Ha i alpro kremfløte, og pisk til kremen er jevn og fin.
Del kremen i tre deler.
Smelt sjokoladen, og ha i den ene delen.
Bland ut kaffen og ha i den andre delen, ha også i 1/3 av krokanen i denne delen.
Bland resten av krokanen i den siste, lyse kremen.
Legg en marengsbunn på et fat, og ha på sjokoladekremen.
Legg en ny bunn over, og fordel krokankremen på.
Nok en bunn, før kaffekremen smøres utover.
Avslutt med en bunn på toppen, og pynt med mandler i skiver.
Sett kaken kaldt i 4 timer før servering.
Legg inn en kommentar