
Da jeg var lita, var jeg med mormor på et bakeri og fikk servert en nydelig skive av en kake de kalte mandeloff. Myk, søt og god kake, i brødform, med et tynt og sprøtt lag sjokolade over. Denne har jeg hatt i hodet hele veien siden. Google sviktet meg, og fant ingenting som den. Den fant derimot ulike variasjoner av nøttebunner og mandelkaker. Så jeg begynte å tenke. Vurderte lenge å lage den i brødform som jeg husket, men siden begge mine var fulle da ideen slo meg, så ble det ultrapro. Den satt litt fast i forma, så når den har begynt å kjøle, må du forsiktig vippe under med en stor stekespade for å få den løs. Jeg brukte en Ultrapro på 3 liter, men du kan nok bruke andre ildfaste former og.
4 egg (str L)
200 gram sukker
1,5 ss toro fin kakemiks
1/2 ts bakepulver
200 gram mandler
150 gram sjokolade uten melk
1 ss kokosolje
Legg mandlene i en bolle. Kok opp vann, og hell over mandlene. La de stå i fem minutter før du heller av vannet. Skyld de lett, og skåld dem. Tørk de lett i et håndkle eller la de lufttørke en time.
Kvern mandlene i en mandelkvern.
Pisk sammen egg og sukker til en luftig og tykk eggedosis.
Ha i alle de tørre ingrediensene, og rør forsiktig inn. En liten slikkepott er fin her.
Smør ultraproen med melkefritt margarin, og strø et tynt lag med toro fin kakemiks på, så det dekker margarinet.
Hell røren oppi forma, sett på lokket og sett forma på en kald rist.
Sett rista inn i en forvarmet ovn på 175 grader, og stek i 45 minutter.
Ta forma ut av ovnen, ta av lokket og la kaka hvile i 15-20 minutter.
Vipp den løs og hell den over på ei rist, med overflaten ned.
Avkjøl helt!
Smelt sjokolade og kokosolje, og hell over. La det stivne helt før du skjærer den i biter.
Legg inn en kommentar