
Første gangen jeg smakte mandelroser, var da jeg kjøpte en pose fra Grini hjemmebakeri på glutenfrimessen i februar. Og det var så himla godt! Disse har jeg liksom ikke fått ut av hodet i etterkant, og har mange ganger tenkt at dette må jeg da klare å lage selv? Men et søk på google ga meg fort tanken på at så lett var det ikke nei, for der fant jeg ingen oppskrift i det hele tatt på mandelroser. Derimot fant jeg mange på nøtteroser, som regel basert på hasselnøtter, men også andre nøtter. Så da la jeg hodet i bløt, trikset og satte sammen til noe jeg synes så riktig ut. Og resultatet ble knallbra! Nå brukte jeg sprøytepose og da ble de ganske små, så tror kanskje kakesprøyte ville gitt større roser. Men det gjorde egentlig ikke noe, for de ble til perfekte munnfuller etter jeg dyppet de i sjokolade.
250 gram mandler
225 gram melis
4 store eller 5 små eggehviter
200 gram melkefri sjokolade
Mal mandlene for hånd med en mandelkvern. Viktig å bruke håndkvern, så du ikke slår fettet ut av mandlene.
Bland kverna mandler og melis i en bolle.
Stivpisk eggehvitene, og vend de forsiktig i melis/mandelblandingen.
Bruk en sprøytepose med stor tipp og sprut ut roser.
Stekes ved 180 grader i 10-12 minutter (mer om de er større)
La de avkjøle på rist.
Smelt sjokoladen over et vannbad.
Dupp bunnen av mandelrosene i sjokoladen, og sett de opp ned på en rist for tørking.
Disse oppbevares best i fryseren, og tiner på null svisj når du tar de opp.
Legg inn en kommentar