Marmorkake

Man skal ikke undervurdere en god, gammeldags formkake altså! De siste årene har kaker vært ekstravagante, flotte å se på, fulle av ulike smaker. Og noen ganger har jeg faktisk tatt meg selv i å tenke at det kan bli for mye av det gode. To av mine beste barndomsminner når det gjelder kaker, er noe så enkelt som marmorkake og krydderkake. Så langt har jeg ikke lykkes med å få den siste perfekt, men marmorkaka, den fikk jeg endelig perfekt! Ikke for tørr, ikke for gummiaktig og den holder sammen selv om jeg skjærer i den. Den er definitivt best når den er fersk, men nå oppbevarte jeg skivene i fatet fra clear collection (tupperware) med lokk, og da var den definitivt ok dagen etterpå og. Jeg har og brukt brødforma fra Tupperware, og den løsna lett som ingenting da jeg snudde den på hodet.

3 egg (str m/l)

250 gram sukker

150 gram smeltet melkefritt margarin

1,5 ts vaniljesukker

1,5 ts bakepulver

1,5 dl soyamelk uten søtning

275 gram toro fin kakemiks

4 ss kakaopulver

2-3 ss ekstra kakemiks

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Ha i smeltet margarin, bakepulver og vaniljesukker.

Ha så i melken, og bland godt.

Ha i melet, og rør den til den er jevn og klumpefri.

Hell ca 1/3 av røra over i en egen bolle, og bland inn kakaopulver i denne.

Ha 2-3 ss ekstra mel i den lyse røren, og bland den jevn.

Hell halvparten av den lyse røra i bunnen av en brødform.

Legg så i sjokoladerøren.

Hell til slutt resten av den lyse røra på toppen.

Bruk en gaffel og rør lett i formen, for å få litt marmoreffekt.

Stekes ved 175 grader i 1 time. Ovnen min har fem riller, og jeg hadde rista på den nest nederste rillen.

Bruker du silikonform, så skal det bare være å vippe den ut når den er ferdig. Ved metallform, anbefaler jeg at du kler formen med bakepapir før bruk.

Avkjøles før den skjæres opp, ellers smuldrer den fort

 

 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar