Marmorkake

Marmorkake er en gammel klassiker. Første gangen jeg kom borti den var på skolekjøkkenet i femte klasse. En liten brødform fylt med herlig varm kake. Og jeg elsket den! Men med glutenfritt mel, så ble den noe tørr og rar, og jeg måtte sette fantasien i sving for å få igjen saftigheten i den. Og med hjelp av kokesjokolade og vaniljekrem, så klarte jeg det! Her er en helt nydelig oppskrift på marmorkake, som bare MÅ prøves!

 

200 gram melkefritt margarin

3 egg

3,5 dl sukker

3 dl + 0,5 dl toro fin kakemiks

 

Vaniljerøre:

1 ts vaniljesukker

1 pose freia vaniljesaus uten koking

2 dl soyamelk

 

Sjokoladerøre:

1 ss kakao

100 gram kokesjokolade

Smelt margarinet til flytende.

 

Pisk sammen egg og sukker, du trenger ikke lage eggedosis, men det må røres godt sammen.

Ha i det smeltede margarinet, og 3 dl toro kakemiks.

Del røren i to.

Pisk sammen vaniljesauspulver og soyamelk til en tykk masse.

Ha vaniljekrem og vaniljesukker i den ene delen av røren.

Ha i litt mer mel, for denne blir da noe tynn.

Smelt sjokoladen, og ha i den andre delen sammen med kakao.

Kle bunnen på en 24 cm springform med bakepapir.

Hell litt og litt av hver røre i formen, i lag og mønster

Stekes ved 175 grader i 45-50 minutter.

Legg et ark med bakepapir over formen de siste 20 minuttene for å unngå at den blir brent.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar