
Marmorkake er en gammel klassiker. Første gangen jeg kom borti den var på skolekjøkkenet i femte klasse. En liten brødform fylt med herlig varm kake. Og jeg elsket den! Men med glutenfritt mel, så ble den noe tørr og rar, og jeg måtte sette fantasien i sving for å få igjen saftigheten i den. Og med hjelp av kokesjokolade og vaniljekrem, så klarte jeg det! Her er en helt nydelig oppskrift på marmorkake, som bare MÅ prøves!
200 gram melkefritt margarin
3 egg
3,5 dl sukker
3 dl + 0,5 dl toro fin kakemiks
Vaniljerøre:
1 ts vaniljesukker
1 pose freia vaniljesaus uten koking
2 dl soyamelk
Sjokoladerøre:
1 ss kakao
100 gram kokesjokolade
Smelt margarinet til flytende.
Pisk sammen egg og sukker, du trenger ikke lage eggedosis, men det må røres godt sammen.
Ha i det smeltede margarinet, og 3 dl toro kakemiks.
Del røren i to.
Pisk sammen vaniljesauspulver og soyamelk til en tykk masse.
Ha vaniljekrem og vaniljesukker i den ene delen av røren.
Ha i litt mer mel, for denne blir da noe tynn.
Smelt sjokoladen, og ha i den andre delen sammen med kakao.
Kle bunnen på en 24 cm springform med bakepapir.
Hell litt og litt av hver røre i formen, i lag og mønster
Stekes ved 175 grader i 45-50 minutter.
Legg et ark med bakepapir over formen de siste 20 minuttene for å unngå at den blir brent.
Legg inn en kommentar