Matmomsens middagssalat med tunfisk.

Enkelte ganger så bare plopper det inn nye ideer i hodet mitt jeg bare må prøve. Noen ganger går det virkelig skeis, og andre ganger går det så det suser. Det er egg i salaten her, men det kan fint fjernes fra oppskrifta uten at det gjør salaten mindre mettende og god av den grunn. Jeg liker retter hvor man kan fjerne en ting uten at den taper seg. Oppskriften er til to ganske store porsjoner. Man kan bruke hermetisk tunfisk og, men for smakens skyld anbefaler jeg ferske her.

2 små hjertesalater
1 liten rødløk
1/4 blomkål
1/2 pakke aspargesbønner
6 små poteter
1 pakke skogsbacon
3 egg
2 tunfiskfileter

Skrell og skjær potetene i 4 biter. Kok de sammen med aspargesbønnene til de er myke. Eggene skal hardkokes. Ha salt og pepper på tunfisken, og stek den til ønsket stekegrad. Jeg er sånn som skal ha alt kremert, så jeg steker den godt, så den er gjennomstekt hele veien. Skjær baconet i små biter og stek det. Kutt opp Salat, rødløk og blomkål. Legg salaten i bunn fordelt på to store tallerker. Legg på de andre grønnsakene, bacon og tunfisk skjært i biter. Eggene delte jeg i fire, så det ble 6 deler på hver tallerken. Serveres med valgfri dressing.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar