
Jeg har lenge sett folk lage ulike varianter av fylte horn med ost og skinke og lignende. Men aldri helt turt å begi meg ut på det selv. Men så kom jeg i skikkelig gjærbakstmodus, og da måtte jeg bare prøve det ut. Og jammen meg ble det ikke bra! Det er så viktig å ikke gi opp, tørre å prøve og bare følge hjertet når man står på kjøkkenet. Det er da man får de beste resultatene!
3,5 dl vann
3 ss olivenolje
50 gram blå jyttemel
ca 350 gram schär mix b
8 skiver kokt skinke
8 skiver melkefri ost, feks violife eller astrid og aporna
egg til pensling
sesamfrø
Varm vannet til det er lunket, og rør ut gjæren.
Ha i fiberhusk, og la kjøkkenmaskinen kjøre til den tykner litt.
Ha i egg, olje og salt, og kjør til en jevn masse.
Hell over jyttemelet, og kjør det godt inn.
Ha i litt og litt schär mix b, og kjør litt mellom dosene.
Deigen skal være fast, men klissete når den tas ut av bollen.
Strø litt mel på benken, og skrap ut deigen av bollen. Kna den lett med hendene.
Del deigen i to.
Rull ut hver av delene til en stor sirkel.
Bruk en pizzaskjærer eller lignende, og del deigen som en pizza i 8 biter.
Skjær skinkeskivene i fire.
Legg to deler med skinke og en osteskive brettet på hver trekant.
Rull sammen til et horn, og legg på bakeplate.
La hornene heve under et håndkle på et lunt sted i 30-45 minutter
Pensle med egg og strø på sesamfrø.
Stekes ved 200 grader i 15 minutter.
Legg inn en kommentar