Mini eplepaier. (med egg)

Etter noen uker med sykdom og stress, så er jeg endelig i gang på kjøkkenet igjen. Så nå kommer det litt etter hvert her. Det siste jeg testet ut her, var mini eplepaier. Ingen skal kunne påstå at jeg er flink til å lage pene kaker, men gode er de i hvert all. Det skal sies at dette er faktisk mitt første forsøk på den slags type paier. Med litt mer øvelse, så vil de nok se finere ut disse også. Men knallgode, og mannen i hus klarte ikke holde fingrene unna og spiste en etter en av disse småtassene. De er utrolig gode med vaniljekrem eller iskrem ved siden og. 

Deigen:
150 gram blå soft margarin
450 gram toro fin kakemiks
50 gram melis
1 ss bakepulver
ca 1,5 dl soyamelk
1 egg

Fyll:
6-7 gule epler
sukker til ønsket søthet
1 dl vann

Skjær eplene i terninger, ha de i en kjele sammen med sukker og vann, og kok til eplemos. Det kan være du trenger mer vann enn 1 dl, det kommer litt an på eplene har jeg funnet ut. Avkjøl. Ha mel, melis og bakepulver i en bolle, og bland sammen. Kna inn margarinet. Ha i egget, og litt over 1 dl av soyamelka. Kna godt, ha i mer soyamelk om nødvendig, litt og litt. Det er små marginer som skal til her. Normalt sett med mørdeiger sånn, så skal de settes kaldt i kjøleskap før man baker ut. Det prøvde jeg, og feilet, for jeg tok ut igjen noe som minnet om støv. Så jeg bakte den ut med en gang, og det gikk helt greit. Kjevle deigen flat, og trykk ut sirker på ca 8-9 cm i diameter. Pensle et muffinsbrett med plass til 12 muffins med en nøytral olje. Legg forsiktig deigsirklene ned i, og trykk inn i kantene, så den dekker godt ned i. Fyll de med eplemosen. Bruk restene av deigen, til å lage strimler, som du fester med egg i kantene i rutemønster (det er da her jeg feilet med å få de pene). Pensle med egg, og strø på kanel. Jeg fikk 12 stykker ut av oppskriften. Stekes ved 200 grader i 35 minuntter.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar