Morgh Polo

Enkelte ganger ramler man over oppskrifter på nett, som er så gode at man bare forelsker seg helt i retten. Dette er en av disse for vår del. Jeg tuller ikke når jeg sier at første gangen vi smakte det, så forspiste vi oss så mye at vi til og med var mette dagen etter. Jeg valgte å servere de ulike delene av retten hver for seg, for å kunne bedre få de mengdene av hver del som vi ønsket, men i den originale oppskriften, så legges først risen på tallerken, før kyllingen og kraften over. Retten er en persisk rett som vanligvis lages i en stor gryte, men siden jeg manglet en stor nok kjele, så tok jeg det i langpanna, med like godt resultat.

 

Kylling + kraft

1,5-2 kilo kyllinglår eller deler av kyllinglår

1 løk

1 ts gurkemeie

litt pepper

litt salt

1 liter vann

1 klype malt safran

 

Risen

1 ss olivenolje

1 ss margarin uten melk

2,5 dl basmatiris

5 dl vann

1 ts salt

Tin kyllingen om du kjøper frossen kylling, og fordel den i en ildfast form.

Strø over salt og pepper.

Skjær løken i strimler, og fordel mellom kyllingbitene.

Bland ut safran og gurkemeie i vannet, og hell over formen.

Stekes ved 200 grader i 50-60 minutter.

Ha alle ingrediensene til risen i en kjele, og kok opp.

Ha på lokk, og skru ned varmen til det laveste.

La risen trekke inn væsken i ca 20 minutter.

 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar