Nasi goreng med blomkål

Nasi goreng er en av de rettene jeg har hørt om utallige ganger, men aldri prøvd meg på selv. Jeg har vel nesten ikke visst hva det går ut på en gang. Men har jeg skjønte det riktig, så er det Indonesias svar på stekt ris. Jeg kom over en oppskrift som så lovende ut. Og lett å konvertere til gluten og melkefri ikke minst, så jeg kastet meg i det, og angrer ikke! For dette er en real smaksbombe rett og slett. Oppskriften er justert ned til min kropp sin evne til å spise sterk mat men opprinnelig er det en god del mer chili i den enn jeg har i. Og det fine med den, er at om du ønsker en vegetarisk versjon, så er det bare å droppe kyllingen. Retten er likevel proppfull av smaker og metter godt!

 

3 dl basmatiris

6 dl vann

1 ts salt

 

250 gram kyllingfilet

1 ts fersk revet ingefær

1/2 rød chili uten frø

1 løk

1 revet gulrot

50 gram aspargesbønner

1/2 rød paprika i strimler

1/2 kinakål i tynne strimler

1 blomkål delt i buketter

3 ss soyasaus uten gluten

2 egg

2 vårløk

 

Kok risen som angitt på pakken.

Riv eller finhakk ingefær og chili, og fres sammen med kylling i en panne.

Ha i grønnsaker, og fres til det mykner litt.

Ha over soyasaus og bland godt.

Bland i risen.

Fordel blandingen over en tallerken, topp med et speilegg og litt hakket vårløk.

 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar