“Oreokake”

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har sett Oreokake avbildet og hatt lyst til å prøve. Men når man ikke kan bruke hverken ditt eller datt, så er det ikke alltid så lett å få til. Og det hørtes fryktelig avansert ut for min del. Men det var faktisk ikke så vanskelig som jeg hadde innbilt meg at det skulle være. Ikke i nærheten en gang. Og med de nye kjeksene som har dukket opp i butikkene som heter Double Coooky, så ble ting lettere. Smaken var helt nydelig. Jeg valgte å ha sjokoladedråper på toppen denne gangen, selv om alle originaloppskriftene sier grovhakket oreokjeks. Det fungerte helt utmerket det også!

Bunnen:

300 gram Double Cooky kjeks eller lignende

75 gram mykt melkefritt margarin

 

Ostekrem:

1 boks tofutti soya kremost naturell

2 dl melis

1 boks alpro kremfløte

60 gram grovhakket Double Cooky kjeks eller lignende.

 

Sjokolademousse:

1 boks alpro kremfløte

100 gram sjokolade uten melk

3 eggeplommer

Hakkete Double Cooky kjeks eller lignende

eller

50 gram melkefrie sjokoladedråper

Finn fram en springform på 22 cm. Ta ut bunnen, fest ringen sammen, og sett den direkte på et fat.

Kjør kjeksene til fine smuler i en kjøkkenmaskin.

Kna inn margarinet. Jeg brukte Eldorado sitt nye margarin, og det funka som bare det.

Fordel kjeksmassen utover formen, og dytt den godt inn i kantene.

Sett bunnen kaldt mens du lager ostekremen.

 

Pisk sammen tofutti smøreost og melis i en bolle.

Stivpisk alpro kremfløte, og bland den i osteblandingen.

Pisk godt sammen til den er stiv og fin.

Fordel to tredjedeler av kremen i formen over bunnen, og stikk ned i grovhakkete kjeks

 

Stivpisk alpro kremfløte.

Smelt sjokoladen i et vannbad, eller på svak varme i microen.

For vegansk versjon, så kan eggene droppes. Moussen blir da litt mykere, men det fungerer bra for det.

Skill eggene, og ha plommene over i sjokoladen

Bland sammen godt sammen, og ha over i kremfløten litt etter litt.

Pisk godt til alt er blandet og stivt.

Fordel i formen over kjeksene.

 

Bre utover det siste laget med ostekrem, og dekorer med hakkete kjeks eller sjokoladedråper.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar