
For flere år siden, så jeg en oppskrift på pepperkakemuffins i en kokebok, men slo kjapt fra meg tanken fordi det virka veldig feil for meg. Og etter det glemte jeg det, helt fram til jeg satt i forrige uke og tenkte at pepperkakemuffins hørtes veldig godt ut! Planen var å teste de ut forrige uke, men så forvant tida for meg, og det ble med tanken. I dag fikk jeg endelig muligheten til å teste det ut, og det ble en stor suksess for både lite og stor. Hovedproblemet her var faktisk å klare å stoppe etter en, for jeg tror jeg glatt kunne spist meg kvalm på disse bare fordi de var så gode at jeg ikke klarte å stoppe.
Muffinsene:
115 gram melkefritt margarin
100 gram brunt strøsukker (demerasukker)
1 egg
1 1/4 dl soyamelk
150 gram sirup
1 ts vaniljeessens
ca 200 gram toro fin kakemiks
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/4 ts salt
1 ts kanel
1/2 ts ingefær
1/2 ts muskat
1/4ts allehånde
Ostekremen:
150 gram melkefritt margarin
250 gram melkefri kremost naturell
200 gram melis
saften fra en halv klementin
Pisk margarin og brunt sukker til det er jevnt og fluffy.
Ha i egget, og la det piske inn.
Ha i soyamelk, vaniljeessens og sirup.
Nå vil det se passe guggent ut, men det er helt normalt.
Ha i bakepulver, natron, salt, kanel, ingefær, muskat og allehånde.
Ha så i litt og litt mel, til den får en passende konsistens. Den skal flyte, men være litt motstand i den.
Fordel røren over i 12 muffinsformer.
Stekes ved 175 grader i 18-20 minutter.
Avkjøl de før du lager ostekremen.
Pisk godt sammen melis, melkefri kremost og margarin.
Ha i saften fra en halv klementin.
Smak til om du ønsker mer melis eller klementinsaft.
Dekorer de kalde muffinsene.
Bør oppbevares kjølig pga kremen
Kan jeg erstatte soyamelk med laktosefri melk i muffinsene?
Hei.
Ja det skulle ikke være noe problem vil jeg tro.