Pepperkakemuffins

For flere år siden, så jeg en oppskrift på pepperkakemuffins i en kokebok, men slo kjapt fra meg tanken fordi det virka veldig feil for meg. Og etter det glemte jeg det, helt fram til jeg satt i forrige uke og tenkte at pepperkakemuffins hørtes veldig godt ut! Planen var å teste de ut forrige uke, men så forvant tida for meg, og det ble med tanken. I dag fikk jeg endelig muligheten til å teste det ut, og det ble en stor suksess for både lite og stor. Hovedproblemet her var faktisk å klare å stoppe etter en, for jeg tror jeg glatt kunne spist meg kvalm på disse bare fordi de var så gode at jeg ikke klarte å stoppe.

Muffinsene:

115 gram melkefritt margarin

100 gram brunt strøsukker (demerasukker)

1 egg

1 1/4 dl soyamelk

150 gram sirup

1 ts vaniljeessens

ca 200 gram toro fin kakemiks

1/2 ts bakepulver

1/2 ts natron

1/4 ts salt

1 ts kanel

1/2 ts ingefær

1/2 ts muskat

1/4ts allehånde

 

Ostekremen:

150 gram melkefritt margarin

250 gram melkefri kremost naturell

200 gram melis

saften fra en halv klementin

 

Pisk margarin og brunt sukker til det er jevnt og fluffy.

Ha i egget, og la det piske inn.

Ha i soyamelk, vaniljeessens og sirup.

Nå vil det se passe guggent ut, men det er helt normalt.

Ha i bakepulver, natron, salt, kanel, ingefær, muskat og allehånde.

Ha så i litt og litt mel, til den får en passende konsistens. Den skal flyte, men være litt motstand i den.

Fordel røren over i 12 muffinsformer.

Stekes ved 175 grader i 18-20 minutter.

Avkjøl de før du lager ostekremen.

Pisk godt sammen melis, melkefri kremost og margarin.

Ha i saften fra en halv klementin.

Smak til om du ønsker mer melis eller klementinsaft.

Dekorer de kalde muffinsene.

Bør oppbevares kjølig pga kremen

Legg inn en kommentar