Persisk ris

Jeg har aldri vært noe fan av safran. Jeg har synes det smaker noe bittert metall eller lignende. Men denne retten her har lært meg at safran faktisk kan være godt. Man må bare være litt forsiktig med mengden man bruker i maten. Og det er så enkelt, og kan brukes som tilbehør til hva man enn måtte ønske.

 

5 dl basmatiris

1 liter vann

2 ss olivenolje

2 ss margarin uten melk

1 1/2 ts salt

 

Litt malt safran utblandet i vann

Ha basmatiris, vann, olivenolje, margarin og salt i en kjele.

Kok opp, sett på lokk og senk varmen til det laveste.

La risen trekke under lokk i 20 minutter.

Rør godt rundt så du fluffer den opp.

Bland ut safran i vann.

Ta av ca 1/3 av risen, og bland inn safranvannet i denne delen.

Fordel den hvite risen underst, og den gule øverst.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar