Pikekyss

En av de tingene jeg har blitt mest skremt av etter jeg begynte å fatte interesse for baking, er marengs i ulike former. Jeg har lest så mye rundt på nett om hvor vanskelig det er med marengs. Den stivner ikke, blir seig, for sprø osv. Jeg har aldri hatt problem med å lage marengs beste eller paier, men pikekyss har sittet langt inne. Ikke minst fordi alt jeg har smakt av ferdigkjøpte pikekyss har smakt rett og slett vondt. Får en ekkel følelse på tenna, de er harde og tørre og i det hele tatt bare veldig usmakelige. Men disse her… små munnfuller av perfekt søthet som smelter i munnen! De fleste oppskrifter på pikekyss man finner ute på nett, baserer seg på omtrent de samme målene av ingredienser. Grunnen til at min er så liten som den er, er at da får jeg alle på et brett, og slipper å ha smeltende marengs stående rundt i huset her. Også går de på 1-2-3 å vispe sammen, så det som i utgangspunktet føltes uoverkommelig, er faktisk veldig enkelt.

 

1 eggehvite av et L/XL egg

60 gram sukker

bittelitt pastafarge hvis du ønsker farge på dem

 

Skill egget, pass på å ikke få med noe plomme ned i hviten.

Bruk en mikser, og stivpisk eggehviten.

Ha i litt og litt sukker, og pisk til blank marengs.

Ha i pastafargen om ønskelig.

Ha alt over i en sprøytepose med en stor tupp.

Sprut ut passe store pikekyss.

Stekes i ovnen ved 100 grader i 1 time.

Avkjøl og server.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar