Polarbrød

Etter sikkert ørten prøverunder på kjøkkenet, så knakk jeg endelig koden i kveld. Jeg har en lei tendens til å få all gjærbaks til å smake og ha konsistensen som gummi. Ikke at det hindrer meg i å prøve gang på gang å få det til. Så derfor stod jubelen i taket i kveld, da jeg innså jeg endelig hadde fått til grove polarbrød som faktisk smakte godt! Ikke var det mye jobb med dem heller, så helt genialt!

3,5 dl havregryn
1/2 ts salt
0,25 dl sukker
1 pakke tørrgjær
75 gram margarin
5 dl rismelk
1,5 poser Toro fin miks

Ha havregryna i en bolle, og kjør en stavmikser eller en kjøkkenmaskin på de, sånn at de blir til grovt mel. Ha i salt, sukker og gjær, og bland godt. Smelt margarin, og varm melken så det er fingervarmt. Ha i, og bland godt. Nå har du en ordentlig klissete røre i bollen. Viktig her å bruke fin miks, og ikke kakemiksen fra Toro. Kakemiksen = gummi. Ha i fin miks litt etter litt, og bland godt i mellom. Deigen skal være klissete, men litt fast. Ikke så fast som glutenholdig gjærbakst, men heller ikke så klissete som mye av det glutenfrie her. Legg et håndkle over, og la deigen heve i 45 minutter. Ta litt mel på henda, og da opp små baller av deig på størrelse med en liten tennisball. Jeg fikk 12 brød ut av min deig. Legg de på bakeplater, og trykk de flate. Prikk de med en gaffel, legg over håndkler og la de etterheve i 45 minutter. Stekes ved 200 grader i 15 minutter. Ha over på rist så de får avkjølt seg og dampen kommer ut av dem.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar