
Da jeg vokste opp, så var lapskaus enten lys eller brun type. Kokt fra bunnen, på kraft fra kjøttet som er i. Som voksen, så skjønte jeg at lapskaus er så mye mer enn bare dette. Det trenger ikke å ta 3-4 timer å lage en solid kjele med deilig og varmende mat. Frossenblandingene kom i hus, og etter hvert også pølselapskausen. Tradisjonelt sett, så har jeg bare brukt grønnsaksbuljong, pepper og muskat i den. Men så har jeg eksperimentert litt med urter og smaker, for å skape litt variasjon. Og jeg har kommet fram til denne nydelige variasjonen, med litt italiensk vri på urtene.
ca 500 gram poteter
1 liten kålrot
4-5 gulrøtter
1 løk
1/2 stor purre
2 ss olivenolje
1 liter vann
2 terninger grønnsaksbuljong
litt pepper
en liten neve fersk persille
1 ts basilikum
1/2 ts timian
400 gram røkte kjøttpølser
Skjær grønnsakene i passe terninger. Hakk løk og purre.
Ha olivenolje i en stor kjele, ha i løk og purre, og fres til mykt.
Ha i grønnsaker, krydder, vann og buljongterninger. Kok opp, og la koke til grønnsakene er myke.
Skjær pølsene i terninger, og ha i helt på slutten, så de blir varme.
Serveres med godt brød eller flatbrød.
Legg inn en kommentar