Prinsessekake i Ultrapro

Denne er basert på den originale prinsessekakeoppskrifta mi, men siden jeg har en gedigen ultrapro på 5,7 liter, så måtte oppskriften justeres litt for å få nok deig. Jeg skjønte fort at denne må jeg få ut på bloggen så fort jeg kan, for det har strømmet på med spørsmål om oppskrift. Og det skjønner jeg, for den er så fluffy og myk og vanvittig god! Lang steketid ja, men det er så verd det! Jeg jukser og bruker vaniljekrem på pose, men den er nok enda bedre med hjemmelaget om du orker det.

1 liter vann

50 gram fersk gjær

2,5 ss fiberhusk

2 egg

0,5 dl rapsolje

1 dl sukker

125 gram blå jyttemel (arv)

ca 1 kilo Schär bread mix

Kanel

Sukker

2 poser freia kakefyll

4 dl soyamelk uten sukker

 

Varm vannet til lunket, og rør ut gjæren.

Ha i fiberhusk, og la kjøkkenmaskinen gå til det har tyknet litt.

Bland i egg, rapsolje og sukker.

Ha så i jyttemel, og la det kjøre i maskinen et par minutter.

Ha så i litt og litt Schär brødmiks. Ha i rundt 100 gram om gangen, og la maskinen kjøre 2-3 minutter mellom hver ladning. Dette fordi melet sveller litt, så has alt i med en gang, så blir det fort for mye.

Sett av 100 gram mel til utbaking.

Deigen skal være fast, men seig når den er klar.

Ha deigen over på en strødd flate, og kna den lett med hendene til den ikke er seig lenger. Ha på mer mel om nødvendig.

Del deigen i to. Ca 1/3 på den ene siden, og 2/3 på den andre.

Kjevle ut den minste delen, og dekk bunnen og deler av sidene i UP med deigen. Ca halvveis opp i den store UP som jeg har.

Bland sammen soyamelk og kakefyllpulver, og fordel halvparten i bunnen, over deigen.

Kjevle ut den største delen, strø på sukker og kanel, og rull den sammen.

Skjær den i skiver, og plasser skivene rundt i formen. Jeg får alltid de to endestykkene til overs, som jeg steker ved siden.

Fordel resten av vaniljekremen mellom kanelsnurrene. Sett på lokket og la heve i 1 time.

Forvarm ovnen til 200 grader. Veldig viktig at ovnen er varm når UP settes inn.

Ta av lokket, pensle lett med et sammenpisket egg.

Sett formen på en kald rist, og plasser den i ovnen. Jeg har 5 riller i min, og plasserer formen på den nest nederste rillen.

Stekes i 1 time. De siste 20 minuttene, tok jeg av lokket hvert tiende minutt, og slapp ut litt damp.

Avkjøl i forma til du kan ta på forma uten å brenne deg. Hell den over på en rist, og avkjøl.

Bland melis og vann til glasur, og hell over når kaka er helt kald. 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar