
Denne her har jeg sett rundt på ulike blogger lenge! Men så har det vært en blanding av at dette må jo være helt himmelsk, til at jeg har tenkt den er vanskelig å få fin og god. Etter noen uker fram og tilbake, kastet jeg meg i det, og tok sjansen. Og fy søren for ei kake! Det eneste jeg angrer på, er at jeg ikke har laget den før! Så myk og luftig! Og så god! Like myk og luftig dagen etter er den og.
7 dl vann
50 gram fersk gjær
2,5 ss fiberhusk
2 egg
0,5 dl rapsolje
50 gram sukker
1/2 ts kardemomme
100 gram blå jyttemel
ca 500 gram Schär mix B
2 poser vaniljesaus uten koking fra Freia
4 dl soyamelk uten søtning eller rismelk
Kanel
sukker
1 egg til pensling.
Varm vannet til lunket, og rør ut gjæren.
Bruk en kjøkkenmaskin for videre elting. Ha så i fiberhusken, og la maskinen gå i fem minutter til det tykner godt.
Ha i sukker, kardemomme, egg og olje, og kjør til en jevn masse.
Ha i jyttemel og bland den godt inn.
Ha så i litt og litt Schär mix b til deigen er fast, men klissete. Når den slipper kantene er den klar.
Visp sammen soyamelk/rismelk og vaniljesauspulver til en tykk vaniljekrem, og sett til side.
Strø mel over benken, og hell ut deigen. Kna den lett i melet, så den ikke sitter fast overalt.
Del deigen i tre like deler, og kjevle ut den ene til en rund leiv.
Smør en 26 cm springform, og kle den med leiven.
Kjevle resten av deigen til et rektangel, strø med sukker og kanel.
Rull sammen og skjær i litt tykke skiver.
Bruk ca halvparten av vaniljekremen, og dekk deigen i forma med.
Fyll forma med kanelsnurrer, og press de litt ned. (jeg fikk tre snurrer til overs som jeg stekte ved siden)
Fordel resten av vaniljekremen rundt mellom kanelsnurrene.
Dekk med håndkle og la heve i en time. Pensle med egg før den settes i ovnen
Stek formen på nederste rille ved 200 grader i 45 minutter. Viktig med nederste rille for å få den gjennomstekt.
Avkjøl ca 30 minutter før den forsiktig løsnes fra forma
Legg inn en kommentar