Quinoa bowl

Det er ingen hemmelighet at vi er veldig glad i vegetarmat her i huset. Og denne her ble fort en storfavoritt hos oss. Den er proppfull av masse god næring, metter bra og gjør godt både for kropp og sjel. Den ser langt mer avansert ut enn den er, og hele greia er klar før det har gått en halvtime. Bedre kan det vel ikke bli?

 

2 dl quinoa

4 dl vann

 

1 blomkål

1-2 søtpoteter

1 boks kikerter

1 avokado

1 mango

spisskummin

paprika

salt

pepper

 

1/2 boks alpro usøtet yoghurt naturell

en solid neve fersk mynte

1 ts tahini

 

Skyll quinoaen godt til vannet er blankt.

Kok opp vannet, ha i quinoen, dekk med lokk.

Demp styrken på platen, og la den småkoke i 15 minutter.

 

Skjær søtpotet i terninger og blomkål i buketter.

Fordel de på en stekeplate og strø over spisskummin, salt og pepper.

Stek ved 200 grader til de er møre.

 

Ha kikertene i en tørr panne, og stek de under stadig omrøring til de begynner å bli småsprø.

Krydre de med salt, pepper, spisskummin og paprika.

Del mango i småbiter, og skrell og del avokadoen.

 

Finhakk fersk mynte.

Rør taihinien inn i yoghurten, og rør til slutt i mynten.

Fordel quinoaen i bunnen av bollene. Fordel de andre ingrediensene over, og topp med dressing. Nyt!

Be the first to comment

Legg inn en kommentar