Rabarbra og jordbærpai med marengslokk

Jeg har lenge synes sitronpai med marengslokk ser utrolig nydelig ut. Men siden jeg ikke tåler sitrus i store mengder, så har det blitt med tanken. Men så slo tanken meg med samme type pai, bare med rabarbra. Syrlig er syrlig eller noe i den banen der. Og hva er vel bedre enn å kombinere jordbær og rabarbra i ting? Jeg var veldig nervøs da den stod i ovnen. For tenk om ideen min feilet! Spesielt med tanke på at jeg for første gang har laget paideig uten egg også. Men det ble den beste paibunnen jeg har smakt, helheten ble knallbra! Hvis du skulle være så heldig å ha schar mix c i hus, så smaker det enda et lite hakk bedre om du bytter ut ca halve mix b med mix c. Men den er veldig god uansett.

Paibunn:

150 gram melkefritt margarin

5 dl schar mix B

1 ss fiberhusk

1/2 dl sukker

litt kaldt vann

 

Fyll:

5-6 stenger med rabarbra

200 gram jordbær

0,5-1 dl sukker

 

Marengs:

3 eggehvitter

100 gram sukker

 

Begynn med paideigen først. Ha det tørre i en bolle, og bland sammen.

Kutt margarinet i små terninger, og gni det inn i melet. Arbeid godt med det så deigen begynner å samle seg litt.

Ha i en og en spiseskje med vann, og kna godt inn til deigen er seig og solid.

Deigen ramler litt fra hverandre, så det beste, er å dytte den rundt og ned i en 26 cm paiform med fingrene.

Prikk litt med en gaffel, og stek bunnen på 175 grader i 15 minutter.

 

Mens paiskallet steker, kan du forberede fyllet.

Skrell og kutt rabarbraen i passe store biter.

Ha de over i en ildfast form, og strø over sukkeret. Sukkermengde avhenger av hvor søt du ønsker fyllet.

Når paiskallet er ferdig, tar du det ut, og setter formen med rabarbra inn i ovnen.

Etter ti minutter, kan du ha i jordbær i skiver, og la det steke i enda 10 minutter til.

Fyll paiskallet med fyllet, men prøv å ikke få med all væsken, for da blir det fort bare en klissete og bløt suppe.

 

Stivpisk eggehvittene.

Ha i litt og litt sukker, til det blir en blank marengs.

Bre marengsen over, eller ha den i en sprøytepose og sprøyt ut små tupper med marengs på paien.

Sett på grillelementet i ovnen, og sett inn paien.

Nå må du følge med, for her går det fort fra ingenting til brent. Ta ut paien, når den har blitt brun på toppen.

 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar