Raske hverdagsmiddager på 1-2-3

Det er ingen stor hemmelighet at mange sliter med å få hverdagen til å gå opp. Mellom jobb, barnehage, skoler og fritidsaktiviteter, så blir det ikke igjen så mye tid til matlaging. Jeg merker selv hvor fort gjort det er å ty til noe enkelt og lett i en travel hverdag. Hva vi spiser, og hva andre velger, er ikke nødvendigvis det samme, men her har jeg samlet sammen noen av mine favoritter når det kommer til kjappe løsninger. På en travel hverdag, så foretrekker jeg at matlagingen tar under 30 minutter. Og med litt hjelp fra matprodusenter, så klarer jeg det som regel også.

 

Dette er noe av det enkleste og simpleste jeg vet om nesten for en travel hverdagsmiddag. Det ser ikke all verdens ut, men det er faktisk innmari godt. Og ungene spiser godt hver gang denne kommer på bordet. Jeg koker glutenfri spagetti, slenger i litt margarin og ketchup. Steker en pose frosne wokgrønnsaker og en pakke karbonadedeig. Har i litt salt og pepper på grønnsaker og karbonadedeig, og fordeler på tallerker. Kjøtt og grønnsaker bruker ikke lenger tid enn det tar å koke spagettien.

 

Taco er faktisk mye kjappere enn man tror å lage. Man steker litt kjøttdeig eller karbonadedeig, skjellene varmes i ovnen mens kjøttet steker, og kutter opp litt salat og andre grønnsaker man måtte ønske. Kjappere enn dette tror jeg faktisk ikke det blir. Det tar 15-20 minutter fra start til maten står på bordet. Og hvis man bruker karbonadedeig, og lasser på med salat og grønnsaker, ja så er det faktisk ganske sunt også. Ikke verst bare det.

 

Wok i ymse varianter er en stor hit her i huset. Enten det er stekte nudler med bare grønnsaker eller en chop suey. Noen ganger lager vi til og med bare pasta og bruker salt og pepper som krydder. Du kan bruke ferdig wokblanding, eller bruke anledningen til å bli kvitt noen vasne grønnsaker. Valget er ditt. Svinekjøtt, kylling, vegetar, biff eller fisk. Bare å velge hva du måtte ønske. Oppskrift på både chop suey og andre woksauser finner du rundt på bloggen her. Samme med stekte nudler. Noe som er overraskende enkelt og godt å lage.

 

Salater kan også varieres i det uendelige. Favoritten på de travleste dagene her, er med skinke, egg og pasta. Beregn et kvarter på å koke pasta og egg, del opp alt det andre i mellomtiden og du har en middag klar på under 20 minutter. Det skal man ikke klage på altså! Ellers er det mye som fungerer i salat. Bacon, kylling, kokte poteter i skiver, tunfisk osv. Favoritten er nok med egg, tunfisk, bacon og kokte poteter i terninger. Man må bare passe på at ikke tilbehøret overstiger salaten for sunnhetens skyld.

 

Mexicansk gryte fra toro. Jeg mener, det kan da vel ikke bli enklere enn det? Man freser litt kjøttdeig, har i posen og vann, og lar hele greia koke på 20 minutter. Vi pleier å ha litt rundstykker og salat ved siden av. Det smaker faktisk godt, og er veldig innafor en gang i blant.

 

Noe av det absolutt enkleste jeg gjør, er å steke opp ferdige fiskekaker fra butikken, koke en pose blomkålblanding og en pose brun saus fra toro, og servere dette med kokte poteter eller pasta. Smaker godt, er enkelt og lage og en stor favoritt hos ungene.

 

Når vi er inne på fisk, så er en annen favoritt her, de glutenfrie fiskepinnene fra findus. Som regel lager vi de sammen med litt potetmos og en pose blomkålblanding. Kjapt, enkelt og godt. Også her kan det varieres og ha det enkelt. Poser med ris og grønnsaker fra frysesdisken, fish & chips for en litt usunnere variant eller bare fiskepinner på brødskive om man vil.

 

Vegetarburgerne fra Hoff er også en favoritt her. Den grønne posen med burgere. De tilberedes på rundt 10 minutter i panna eller i en airfryer. Vi bruker som regel burgerbrød fra Schär eller Hatting, litt hamburgerdressing, sprøstekt løk, masse salat og en tomatskive eller to inni. Og er vi ekstra sultne, så slenger vi på en dæsj potetmos fra pose.

 

Skal vi ha noe som er litt mer hjemmelaget, men likevel kjapt, faller valget ofte på kyllinggryte med fløtesaus eller pasta nestencarbonara som jeg har kalt en annen rett. Kylling med fløtesaus lager du enkelt ved å kutte løk, paprika og sopp i litt store biter. Steker disse og kylling i terninger. Heller over en boks alpro matfløte, tilsetter salt, pepper og paprikapulver til ønsket smak. Serverer med ris til. Pasta nestencarbonara går i samme linja. Men kyllingkjøtt, bacon og hakket løk stekes. Heller over fløte og litt pepper og har pasta til. Svisj ferdig på 1-2-3.

 

Jeg tror jeg enda kunne ramset opp en del retter til, men innlegget begynner å bli såpass langt, at hvis dere har hengt med til nå, så bøyer jeg meg i støvet for den biten. Om det er ønskelig, kan jeg helt sikkert lage et sånt innlegg igjen en annen gang, men da med resten av rettene vi bruker som kjappe hverdagsløsninger.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar