Red velvet cake.

Denne kaken er en klassiker i USA. Og det er forståelig, for den er innmari god. Du kan fint bruke toro fin kakemiks i denne også, men da blir den noe tyngre, og jeg synes egentlig den er tung nok i konsistensen som den er. Siden den ikke inneholder melk, så er bunnene noe porøse, så vær litt forsiktig når du håndterer dem. Når kaken er montert, så er det ikke noe problem.
 
Melmiksen:
1 liter brunt rismel finmalt
3 1/4 dl potetstivelse
2 dl tapioca stivelse
 
Kaken:
6,5 dl melmiks
0,5 dl kakao
3/4 ts xanthan gum
1,5 ts bakepulver
1,5 ts natron
3,5 dl rismelk
2 dl melkefritt margarin
3,5 dl sukker
eggerstatning for 3 egg
1 ts vaniljeessens
1 boks matfarge rød
 
Kremen:
2,5 dl melkefritt margarin
1 klype salt
6 dl melis
3 ss rismelk
 1 ss sitronsaft
1 ts vaniljeekstrakt
Bland det tørre i en bolle.
Visp sammen eggerstatning, margarin, sukker og vaniljeessens.
Pisk godt i et par minutter.
Ha i melk og det tørre om hverandre, og rør mellom.
Ha i fargen til slutt.
 Fordel røren i to former på 20 cm i diameter.
Stekes ved 175 grader i 35 minutter.
La kakebunnene hvile i forma i 30 minutter før du tar de ut av formene og legger de på rist.
Kaka pyntes når den er helt avkjølt. 
Miks margarin og salt godt.
Ha i melis og pisk godt til en jevn smørkrem.
Ha i resten og pisk sammen.
Legg et godt lag med smørkrem mellom kakedelene, og fordel resten jevnt over hele kaka.
Ha på valgfri pynt om ønskelig.

 

 

Legg inn en kommentar