Rosinboller

Det her er nesten et lite jukseinnlegg, for oppskriften er jo nesten helt identisk med den jeg bruker på skolebrødene. Men så er framgangsmåten litt anderledes, så derfor kan det være greit å skrive den som en egen oppskrift.


1 pose toro fin kakemiks

1 ts kanel

1 ts bakepulver

4 ss sukker

2 ss fiberhusk

1/2 pakke fersk gjær

eggerstatning for 1 egg

4 dl rismelk

5 ss rapsolje
1 solig dæsj rosiner
 
Bland kakemiks, kanel, bakepulver og sukker i en bolle. Varm opp rismelken til den er lunken, og ha den i en stor bakebolle.  Ha i rapsoljen og gjæren. Veldig viktig at du bruker fersk gjær her, ellers ender du med små og harde klumper i stedet for luftige og gode boller. Når gjæren er rørt ut, ha i eggerstatning, og så ha i fiberhusken. La det svelle i 5 minutter, før du har i rosiner og melblandingen. Bland deigen godt, gjerne i en kjøkkenmaskin eller med eltekroker på en håndmikser. Deigen skal være ordentlig seig og klissete, men ikke flytende. Ha i litt mer rismelk ved behov. Legg et håndkle over bollen, og la deigen heve i 30 minutter. Brukt godt med kaldt vann på hendene når du skal forme bollene. Scoop de opp med henda, form de, og legg de på en bakeplate. Jeg fikk 9 boller ut av en deig. Legg et håndkle over, og la etterheve i 30 minutter. Stekes ved 200 grader i 15-20 minutter. På bildet av bollene, så  har jeg småjuksa litt og faktisk brukt egg for å pensle bollene. Jeg har begynt å tåle egg igjen, så derfor bruker jeg det der, men du trenger ikke pensle med noe om du ikke har noe, evnt bare med vann. Det blir ikke like brunt som med egg, men de ser bra ut allikevel, og smaker minst like godt 🙂

Be the first to comment

Legg inn en kommentar