Rundstykker

Dette er en oppskrift som kom til gjennom slumping, prøving og feiling, men som har blitt en stor hit her i huset. Jeg har ikke noe 100% sikkert mål på Schär mix b, og det er rett og slett fordi melet sveller en del mens det kjøres i maskinen, og da kan det være at det trengs litt variable mengder til. Disse er enkle, gode og passer til alle anledninger. De holder seg også godt når de oppbevares. Oppskriften er til 16 rundstykker.

 

7 dl vann

1 pakke fersk gjær

4 ss olivenolje

2 ss fiberhusk

2 egg

en dæsj salt

100 gram blå jyttemel

Schär melmix B

 

Varm opp vannet til det er lunket. Rør ut gjæren, og ha i bollen til kjøkkenmaskinen.

Ha i olje og fiberhusk, sett maskinen på lav styrke, og la den gå i 5 minutter til fiberhusken har begynt å tykne.

Ha i salt og egg, og kjør det inn.

Ha i jyttemelet, og la det blandes godt inn.

Ha i litt og litt Schär mix B, og la deigen kjøre 3-4 minutter mellom hver ladning du har i.

Det pleier å gå 3-400 gram mel. Deigen skal være fast, men seig å ta på.

Hell deigen over på en plate, kna lett med mel på hendene.

Del deigen i 16 emner, trill ut og sett på bakepapir.

Legg et håndkle over, og la rundstykkene heve i 1 time.

Stekes på varmluft ved 200 grader i 15-20 minutter.

 

Legg inn en kommentar