Safranbrød med eple og kransekake

Dette her var en ide som dukket opp i hodet mitt for en tid tilbake. Det tok noen uker før jeg fikk tid og overskudd til å prøve den ut, men fy søren så godt altså! Smakene utfyller hverandre så veldig. Jeg laget egen kransekakedeig, og brukte den inni, før jeg lagde stenger av resten. Men du kan fint kjøpe ferdig kransekakemasse også om ønskelig.

3,5 dl vann

25 gram fersk gjær

1,5 ss fiberhusk

1 egg

3 ss rapsolje

75 gram blå jyttemel

ca 300-350 gram Schär mix b

 

3 epler

150 gram kransekakemasse

3 ss vann

egg og perlesukker

 

Varm opp vannet til fingervarmt og rør ut gjæren.

Bruk en kjøkkenmaskin, og ha i fiberhusk. La den kjøre til den tykner litt.

Ha så i egg og rapsolje, før blå jyttemel.

Ha i litt og litt Sch’ar mix b til en fast, men seig deig.

Hell ut på benken, og kjevle ut til et rektangel.

 

Bland kransekakemasse og vann, og bre utover deigen.

Skjær eplene i små terninger, og fordel de utover.

Rull til en pølse, og skjær i skiver.

Legg de på et bakebrett, og press de litt ned.

La heve under et håndkle i en time.

Stekes ved 200 grader i 25-30 minutter.

 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar