
Dette ble fort en ny favoritt her hjemme. Ideen kom fra en gammel kokebok, men som vanlig må det jo justeringer til når man har ulike allergier. Ikke minst for å få det til egen smak. Safranen setter en spiss på risen som rett og slett bare er nydelig, og med fersk nytrukket blomkål og en dæsj margarin uten melk til blomkålen ved siden, så er dette virkelig kosemat. Jeg kjøper knust safran i Sverige som jeg bruker, da den er litt enklere å jobbe med enn safrantråder.
1 løk
2,5 dl basmatiris
5 dl grønnsaksbuljong
et par klyper safran
2 stilker stangselleri
1-2 skiver sellerirot
1 purre
1 pakke smårettskinke
250 gram frosne erter
1-2 blomkål
Smelt litt flytende margarin, eller varm opp litt rapsolje i en dyp panne eller en stor kjele.
Skjær løk i terninger, stangselleri og purre i strimer, og rens og skjær sellerirota i terninger.
Fres løken i panna, hell i ris og safran og fres kjapt i noen sekunder. Hell på buljongen.
Kok opp, senk varmen og la trekke under lokk i 20 minutter.
Kok stangselleri, sellerirot og purre i en separat kjele. Hell av vannet når det er mørt.
Rens blomkålen, og kutt hver blomkål i fire.
Kok de i en separat kjele til de er møre, og hell av vannet.
Bland grønnsakene, skinken og ertene inn i risen.
Server med blomkålen på siden.
Legg inn en kommentar