Safransaus

Når jeg tenker på å lage sauser fra bunnen, så tenker jeg at det fort blir noe avanserte greier, som er nesten umulig å få til. Denne sausen her derimot, kan du ikke mislykkes med. Den passer like godt til kylling som til fisk eller kjøtt. På bildet, er den brukt sammen med ris, stekte grønnsaker og fiskeform med sopp og løk som du også finner på bloggen her. Og det smakte helt utrolig godt! En liten fargeklatt på tallerkenen til stor glede for ungene og oss voksne.

 

1 liten løk

litt melkefritt margarin

5 dl grønnsaksbuljong

2-3 ss maisstivelse

0,35 gram malt safran

pepper

 

Skrell og skjær løken i skiver.

Smelt margarinet, og fres løken blank.

Hell på 4 dl av grønnsaksbuljongen, og la koke opp.

Ha i safran, og bland det godt inn.

Rør ut maisstivelsen i resten av buljongen og hell i mens du rører.

La det koke opp, og kok til det tykner.

Smak til med pepper.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar