Salat med bønnespirer

Bønnespirer er noe jeg la min elsk på for flere år siden. Men det er dyrt å kjøpe dem i butikken, og de holder ikke så mange dagene før de blir vasne. Derfor har jeg lært meg å spise mine egne bønnespirer. Det er ikke så vanskelig som man tror heller. Alt du trenger er et gammelt syltetøyglass, en spiker, økologiske mungbønner og litt vann. Og noen dagers tålmodighet. Bruk en spiker til å lage hull i lokket på glasset. Ha et par spiseskjeer med mungbønner i, dekk med vann og la det stå til dagen etter (8-12 timer). Hell av vannet, og skyld dem morgen og kveld i 3-4 dager så har du nydelige og ferske bønnespirer.

 

250 gram bønnespirer

2 tomater

1/2 agurk

1 søtpaprika

3 ss olivenolje

3 ss sitronjuice

1/2 fedd hvitløk

salt

pepper

 

Kutt grønnsakene i passe biter og bland med bønnespirene.

Bland sammen alt til dressingen, hell over og server.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar