Salat med karriris og egg

Jeg har fått fullstendig dilla på currypaste. Noe så allsidig og enkelt for å få variasjon i ulike retter. Denne retten lager jeg ofte til lunsj på dager jeg har litt god tid. Og den har falt i smak hos alle som har fått smake hittil. Jeg er litt forsiktig med currypasten, da jeg ikke er så glad i sterk mat, men ønsker du en sterkere versjon, så er det bare å kjøre på med mer av den.

 

1 liten løk

1 ts currypaste

1/2 ts gurkemeie

2,5 dl basmatiris

5 dl vann

 

1 terning grønnsaksbuljong

salatblader

2 revne gulrøtter

1/2 agurk i juliennestil

1/2 paprika i strimler

4 hardkokte egg

 

Skjær løk i skiver, og fres den lett i litt olje.

Ha i currypaste og gurkemeie, og rør rundt.

Ha så i risen, rør rundt, og ha i buljong og vann.

Kok opp, sett på lokk, og senk varmen helt ned.

La den stå på platens minste styrke i 20 minutter.

Fordel risen i boller, ha på salat og andre grønnsaker.

topp med hardkokte egg.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar