
Jeg har fått fullstendig dilla på currypaste. Noe så allsidig og enkelt for å få variasjon i ulike retter. Denne retten lager jeg ofte til lunsj på dager jeg har litt god tid. Og den har falt i smak hos alle som har fått smake hittil. Jeg er litt forsiktig med currypasten, da jeg ikke er så glad i sterk mat, men ønsker du en sterkere versjon, så er det bare å kjøre på med mer av den.
1 liten løk
1 ts currypaste
1/2 ts gurkemeie
2,5 dl basmatiris
5 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
salatblader
2 revne gulrøtter
1/2 agurk i juliennestil
1/2 paprika i strimler
4 hardkokte egg
Skjær løk i skiver, og fres den lett i litt olje.
Ha i currypaste og gurkemeie, og rør rundt.
Ha så i risen, rør rundt, og ha i buljong og vann.
Kok opp, sett på lokk, og senk varmen helt ned.
La den stå på platens minste styrke i 20 minutter.
Fordel risen i boller, ha på salat og andre grønnsaker.
topp med hardkokte egg.
Legg inn en kommentar