Sarah Bernhard i langpanne

Jeg hadde faktisk aldri hørt om Sarah Bernhard før for en 8-9 år siden. Men jeg synes det virket som alt for mye jobb og ikke noe jeg orket å begynne med. Så begynte langpanneutgavene å dukke opp, og da ble det litt mer fristende, men enda tenkte jeg at det var fryktelig vanskelig. Så tok jeg motet til meg, og resultatet ble kjempebra! Smaksmessig vil jeg ha mer krem på enn det originalen sa, og jeg måtte også justere på mengden med sjokoladetrekk. Så oppskriften under, er med de justeringene jeg føler trengs for å få den perfekt! Og den er mye enklere å lage enn man først skulle tro.

 

Mandelbunn:

6 eggehvitter

300 gram sukker

400 gram mandler

4 ts bakepulver

 

Sjokoladekrem:

375 gram melkefri margarin

300 gram melis

3 ts vaniljesukker

3 ss kakaopulver

5 eggeplommer

 

Sjokoladetrekk:

300 gram melkefri kokesjokolade

3 ss melkefri margarin

 

Skill eggene, og ha eggehvittene i en mikser. Pisk til de er stive.

Ha i litt og litt sukker, til eggehvittene har blitt til en blank marengs.

Vend forsiktig i bakepulver og hakkede mandler.

Ha over i en langpanne, kledd med bakepapir.

Stekes ved 175 grader i 25 minutter.

 

Avkjøl kaken helt før du begynner med sjokoladekremen.

Pisk margarin og melis til en jevn masse.

Ha i eggeplommene, og pisk til kremen er luftig og myk.

Ha i kakao og vaniljesukker.

Bre kremen over kaken i et jevnt lag.

Sett kaken i fryseren i en time, eller i kjøleskap i 2-3 timer.

 

Smelt sjokolade og margarin sammen

Bre over kaken, og sett den kaldt til det stivner

Del kaken i passende biter og server.

Kaka er også god til frysing.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar