Seige kladdmuffins med sjokolademousse

Denne oppskrifta vet jeg egentlig hvor jeg fant utgangspunktet i. Gjennom de årene jeg ikke tålte egg, så stod den alltid i kokeboka mi og lyste mot meg som noe jeg ønsket å prøve ut en dag, men ikke kunne. Så da jeg begynte å tåle egg igjen ,så var dette den første oppskriften som jeg prøvde meg fram på. Og som alt annet, så ble det trikset og mikset til jeg satt igjen med en oppskrift som med tiden har blitt en stor suksess, og på mange måter en slags signaturbakst for min del. Håper den faller i smak.

2 store eller 3 små egg
3 dl sukker
100 gram melkefritt margarin
2 dl toro fin kakemiks
2 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver
4 ss kakao
1 boks alpro kremfløte
100 gram mørk, melkefri sjokolade
Sjokoladesaus til is
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt margarinet, og ha det forsiktig i eggeblandingen.
Ha i vaniljesukker, bakepulver og kakao, og ha så i litt og litt mel, til røren blir tykk, men fremdeles flytende.
Fordel røren over i muffinsformer. Jeg pleier å få 8-10 muffins ut av oppskriften, litt avhengig av hvor fulle jeg fyller dem.
Stekes ved 200 grader i 20 minutter.
Mens muffinsene avkjøles, så lager du kremen til toppen. Pisk alpro sin kremfløte til den er stiv. Smelt forsiktig sjokoladen, enten i et vannbad, eller på lav styrke i mikroen, med små stopp og rørepauser jevnlig. Bland sjokoladen inn i kremen, og pisk litt ekstra, til den stivner ordentlig. Sprøyt utover kalde muffins, og dekorer med sjokoladesaus.

1 Kommentar

Legg inn en kommentar