Sesam og teriyaki wok

Denne woken kommer fra det japanske kjøkkenet. Hvor smakene av hvitløk og ingefær virkelig fremhever seg i retten, og skaper en nydelig fylde sammen med den litt søte teriykaisausen. Og sprø sesamfrø på toppen er virkelig prikken over i’en. Oppskrift på teriyakisausen finner du her.

2 ts sesamolje

0,5 dl glutenfri hønsebuljong

2 ts maisstivelse

3/4 dl teriyakisaus

2 kyllingfileter

1 paprika

2 gulrøtter

1 løk

1 boks minimais

4-5 sjampinjonger

2 fedd hvitløk

1 ts revet ingefær

2-3 ss sesamfrø

Skjær kyllingen i terninger eller strimler. Og skjær grønnsakene i passe biter.

Wok grønnsakene til de mykner, men fremdeles er litt crispy. Sett til side.

Stek/wok kyllingen, og hell over buljong blandet med maisstivelse. Ha i teriykaisaus.

Skrell ingefær og hvitløk, og riv de i med et rivjern.

Strø sesamfrø over til slutt. Serveres med ris.

Comments

    1. Hei. Ja jeg la den ned i januar. Jeg kom til et punkt hvor jeg begynte å tenke over hva jeg eksponerer av meg selv og familien ut til verden, og la den ned for å beskytte oss alle.

Legg inn en kommentar