
Denne woken kommer fra det japanske kjøkkenet. Hvor smakene av hvitløk og ingefær virkelig fremhever seg i retten, og skaper en nydelig fylde sammen med den litt søte teriykaisausen. Og sprø sesamfrø på toppen er virkelig prikken over i’en. Oppskrift på teriyakisausen finner du her.
2 ts sesamolje
0,5 dl glutenfri hønsebuljong
2 ts maisstivelse
3/4 dl teriyakisaus
2 kyllingfileter
1 paprika
2 gulrøtter
1 løk
1 boks minimais
4-5 sjampinjonger
2 fedd hvitløk
1 ts revet ingefær
2-3 ss sesamfrø
Skjær kyllingen i terninger eller strimler. Og skjær grønnsakene i passe biter.
Wok grønnsakene til de mykner, men fremdeles er litt crispy. Sett til side.
Stek/wok kyllingen, og hell over buljong blandet med maisstivelse. Ha i teriykaisaus.
Skrell ingefær og hvitløk, og riv de i med et rivjern.
Strø sesamfrø over til slutt. Serveres med ris.
Hei! Har du lagt ned hverdagsbloggen din? Finner den ikke lenger – og savner den!
Hei. Ja jeg la den ned i januar. Jeg kom til et punkt hvor jeg begynte å tenke over hva jeg eksponerer av meg selv og familien ut til verden, og la den ned for å beskytte oss alle.