Sjoko-o-o-ladekake i langpanne

Noen ganger, så er det kjekt med noe helt enkelt, men veldig godt når man skal bake. Ikke noe stort dill dall, tusen ingredienser og vanskelige kremer. Denne kaken her ble til ved en tilfeldighet, fordi jeg stod der med masse egg som måtte brukes opp, men manglet en del ingredienser for å bake som vanlig. Men den er utrolig god. Myk, litt seig og veldig smaksrik.

8 egg
750 gram sukker
400 gram margarin uten melk
1 ss vaniljesukker
125 gram kakaopulver
7 dl toro fin kakemiks

Sjokoladeganache:
1 boks alpro kremfløte
250 gram mørk kokesjokolade uten melk
50 gram margarin uten melk

Strø til pynt om ønsket

Ha egg og sukker i en bakemaskin, gjerne med ballongvisp. Og rør det sammen. Det skal ikke piskes eggedosis, det skal bare blandes sammen. Smelt margarinet, og ha i eggeblandingen sammen med kakaopulver og vaniljesukker. Ha i litt og litt mel. Røren blir ganske tykk, men skal fremdeles være flytende. Hell røren over i en smurt langpanne, og sett midt i ovnen på 175 grader. Stekes i 35-40 minutter. La kaken avkjøle helt før du lager sjokoladeganachen. Jeg pleier skjære opp kaken i ruter før jeg har på glasur, for å slippe å få glasuren ødelagt når den henger fast i kniven. Ha fløten i en kjele, og la den akkurat koke opp så det småbobler. Ta av platen, og rør inn sjokoladen til den er helt smeltet. Smelt margarinet, og ha i. Rør godt til den begynner å tykne bittelitt, og bre utover kaken. Pynt med valgfritt strø om ønsket. 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar