Sjokoladebløtkake.

Denne kaka fikk jeg første gang inspirasjon til fra Det søte liv. Den siden er kanskje en av mine største favoritter når det gjelder å lete etter inspirasjon. Selv om kakene hennes er fulle av alt jeg ikke kan ha, så er det allikevel mange ideer som kan flyttes over til den allergifrie siden med litt  prøving og feiling. Dette har virkelig blitt en favoritt her, og nå som 17.mai nærmer seg med stormskritt, så er den suveren på ethvert kakebord med en allergiker til stede. Siden den melkefrie kremen ikke holder seg veldig godt i smak, så synes jeg den er best i smak om den pyntes samme dag den skal spises.

Bunn:

3 egg (m/l)

150 gram sukker

75 gram potetmel

3 gode ss Schär mix B

3 ss kakao

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

 

KREM:

5 dl (2 esker) alpro kremfløte

2 dl soyamelk

1 pose vaniljesaus uten koking

1 ss vaniljesukker

3-4 ss sukker

jordær

 

Pisk sukker og egg til eggedosis.

Bland det tørre, og pisk det forsiktig i.

Røren skal bli klumpefri og jevn, men ikke røres mer enn nødvendig.

Legg et bakepapir i bunnen av en 22 cm springform, og smør sidene med melkefritt margarin.

Hell røren i.

Stekes på nederste rille, ved 175 grader i 35-45 minutter.

Avkjøl helt i formen før den tas ut.

 

Ha vaniljesauspulveret og deler av soyamelken i en bolle.

Begynn å piske, og ha i mer soyamelk ved behov. Denne skal bli skikkelig tykk.

Sett til side.

Pist 2 dl av alpro kremfløte, ha i vaniljekremen, og bland godt.

Pisk resten av kremfløten, sukker og vaniljesukker.

Del kaka i to, og løft av det øverste laget.

Fordel vaniljekremen på bunnen.

Skjær jordbær i skiver, og dekk over kremen

Legg på toppen, og fordel krem over hele kaka.

Pynt med rester av kremen, og jordbær.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar