Sjokoladeelskerens drømmekake.

Noen ganger, så kommer det de beste resultatene ut av uhell på kjøkkenet. Forrige uke skulle vi ha besøk, og jeg fant ut at jeg skulle diske opp med rullekake. Mens kaka avkjølte seg, så lagde jeg kremen, men da kaka var avkjølt, så var den stiv og hard som et knekkebrød. Så der stod jeg, med nydelig sjokoladekrem klar, og ingen kake å ha det på. Og med lite ingredienser i hus, så måtte jeg bare bruke hodet og komme på noe. Så jeg fant ut at jeg får bake brownies, også sparer jeg kremen til helga. Men så enkelt skulle det ikke gå. For plutselig stemte ikke browniesoppskriften heller, og jeg måtte ha i langt mer mel enn jeg pleier. Noe som gjorde kaka litt mindre seig, litt høyere og ikke fullt så sukkersøt som brownies pleier å være. Og da slo det meg at jeg kunne jo kjøre disse to sammen. Uhell en og to ble da til et veldig lykketreff. Og selv om smaken er en liten bit av himmel og har gjort kaka til en stor favoritt allerede nå her hjemme, så er vel det beste med den, at den går kjempefort å lage. Så utrolig godt, og så utrolig enkelt.
 
Kakebunn:
150 gram melkefritt margarin
3 egg
3 dl sukker
4 ss kakaopulver
2 ts vaniljesukker
ca 3 dl toro fin kakemiks
 
Krem:
150 gram melkefritt margarin
2 dl melis
2 ts vaniljesukker
3-4 ss kakao
2 eggeplommer
 
Smelt margarinet, og la det kjøle ned litt mens du blander sammen det tørre. Ha alle tørre ingredienser til kakebunnen i en bolle. Knekk i eggene, og rør rundt. Ha i margarinet, og rør det inn. Røren skal være litt tykk, så juster melmengden ut fra konsistensen på den. Jeg begynner med 2,5 dl mel, også har jeg i mer ved behov. Legg et bakepapir i bunnen av en 24 cm sprinkelform, så kaken blir lett å velve ut etterpå. Ellers sitter den solid fast i bunnen på kakeforma, da den er litt seig og klissete. Hell røren opp, og stek kaken ved 175 grader i 25-30 minutter. La den avkjøle i forma. 
 
Løsne kaken fra formen, og legg den opp ned på et fat, ta av papiret. Rør sammen alle ingrediensene til kremen, og bre den utover kaken. Om du ønsker en myk variant av kremen, så anbefaler jeg å bruke blå soft eller rapskos margarin. om du ønsker en litt mer fast variant, så kan melange eller Carlshamn brukes, da de er litt stivere i konsistensen. Jeg synes egentlig kremen får best smak, om den får hvile over natta i kjøleskapet, da smaken setter seg litt mer i den da. Må oppbevares kjølig pga kremen.

 

 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar