Sjokoladekake i langpanne

Langpannekaker er noe jeg ofte undervurderer. Sånn med en gang, så virker de kjedlige og tørre, og typisk for slitne småbarnsforeldre på avslutninger i skole og barnehage. Denne her har jeg basert på produkter man får tak i, i Sverige. Alpro Smooth and creamy med vaniljesmak, og Schär mix c. Alpro sin smooth and creamy kan byttes ut med vanlig alpro yoghurt, men jeg foretrekker drikkeyoghurten framfor den vanlige. Schär mix c kan byttes ut med toro fin kakemiks, men også her foretrekker jeg smak og konsistens av Schär sitt mel. Kaka holder seg godt i kjøleskapet i flere dager uten å bli tørr.

Kakebunn:

8 egg

8 dl sukker

6 dl alpro smooth and creamy med vaniljesmak

8 dl Schär mix c

4 ts bakepulver

5 ss kakao

 

Glasur/krem:

300 gram melkefritt margarin, gjerne en myk type

450-500 gram melis

4-5 ss kakao

2 ss sterk kaffe

 

Pisk egg og sukker til eggedosis. Du trenger en stor bolle til denne kaka.

Ha alpro smooth and creamy i bollen, og bland godt.

Bland det tørre, og sikt i.

Hell røren over i en langpanne, kledd med bakepapir.

Stek kaken midt i ovnen på 200 grader i 30-35 minutter.

Avkjøl kaken helt i forma!

 

Pisk sammen melkefritt margarin og melis til den er fluffy og fin.

Ha i kakao og pisk det godt inn.

Ha i kaffe, og pisk det godt inn.

Bre kremen over kaken, og pynt med ønsket pynt.

Når du skal skjære opp kaken, lønner det seg å duppe kniven i kaldt vann underveis for å forhindre at kremen sitter fast på kniven og dras av kaken.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar