Sjokoladekake i langpanne.

Det her er mammas oppskrift, så det er den kaka jeg er vokst opp med. Vel og merke den gangen med egg, melk og hvete. Men den er minst like god uten alle de tingene. 

Eggerstatning for 3 egg
5 dl sukker
8 dl toro kakemix
4 ss kakao
2 ts bakepulver
1/4 ts xanthan gum
4 dl rismelk
125 gram smeltet margarin


Glasur:
100 gram sjokoladechips eller kokesjokolade (mørk) som tåles
50 gram margarin
200 gram melis
3 ss kakao
En liten dæsj kaffe
En liten dæsj vann

Ha alt det tørre i en bolle og bland sammen. Lag eggerstatningen, smelt margarinet og mål opp melken. Bland alt det våte i det tørre med en mikser. Det kan være du må ha i litt mer melk for å få røren tynn nok, men vær forsiktig, er ikke mye som skal til. Ha over i en smurt langpanne. Stekes ved 200 grader i 60 minutter.

Smelt sjokolade og margarin på svak varme i en kjele. Sikt melis og kakao ned i en bolle og rør sammen. Ha over sjokoladen og smøret og en liten dæsj kaffe. Bland godt. Ha i bittelitt kaldt vann for å få glasuren litt tynnere. Den skal være ganske så flytende, for blir den for tjukk, så detter den av kaka når den er kald. Hell over kaka og bre over, ha på pynt. Vent til glasuren er avkjølt før du skjærer den i skiver. Det er også en fordel at kaka er kald når du har på glasuren, ellers skjer det fort at glasuren skiller seg og at man får et lag med margarin på toppen.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar