Sjokoladekake med krem og bringebær.(med egg)

Enkelte kaker er bare farlige å lage. De er alt for gode, og man spiser alt for mye. Dette er en av disse. For meg som er glad i kaker men ikke de som er for søte, og heller ikke kaker med for mye dill, så er denne enkel, god, og helt perfekt! Den ser litt avansert ut, men den er egentlig veldig enkel.

Kakebunn:
6 ss kakao
175 gram margarin
2,5 dl kaffe
2 dl sukker
4 dl toro kakemiks
1 ts bakepulver
1 ts natron
2 egg
1,25 dl alpro yoghurt naturell
1 ts vaniljeekstrakt/vaniljesukker
Sjokoladekrem:
1 eske alpro kremfløte
5 ss sukker
3 ss kakao
Krem:
1 eske alpro kremfløte
1 ss vaniljesukker
1 ss sukker
Bringebær til fyll og pynt.
Ha kakao, margarin og kaffe i en kjele, og varm opp til margarinet har smeltet og det er en jevn flytende masse. Skru av varmen på plata, ha i sukkeret og løs det opp under omrøring. Ha mel, bakepulver og natron i en bolle. Hell over sjokoladeblandingen og miks inn. Ha i ett egg av gangen, så yoghurt og vanilje. Bruk en springform på 23-24 cm, og stek ved 175 grader i 40 minutter. La kaken avkjøle i formen i 30-40 minutter, før du velver den på rist. Min har en tendens til å heve veldig på toppen, og dermed sprekke opp litt. Så når du deler kaka for å få fyll i midten, så vær forsiktig når du løfter opp, og pass på å skjære under der sprekkene går, hvis du får dem. Jeg bruker bunnen til springforma for å hjelpe til så den ikke skal gå fra hverandre.

Pisk sjokoladekremen. Smak til om du føler den trenger litt mer sukker. Fordel den på den nederste kakebunnen, og legg bringebær jevnt over hele kremen. Legg på det øverste laget av kake, og pisk vaniljekremen. Fordel den over på toppen, og legg på bringebær. Oppbevares kaldt.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar