Sjokoladekake med sjokolademousse og bringebær

For noen uker siden, dukket det opp en ide i hodet mitt angående sjokoladekake. Det er ikke noen stor hemmlighet at jeg er en skikkelig sjokolademons. Så selv om jeg synes andre kaker er gode, så er det alltid sjokoladekake jeg kommer tilbake til. Og variasjonen har blitt stor opp gjennom årene. En av mine beste oppskrifter er den som ligger ute her på Seige sjokolademuffins. Og ofte, så bruker jeg en sjokolademoussekrem på disse. Så ideen om å lage en ordentlig kake med sjokolademousse dukket naturlig nok opp. Men så var det det å få til en ordentlig god bunn på den kaka da… Det er ikke alltid lett. Så etter litt prøving og feiling, så satt det endelig nå i helga! Og her er oppskriften på enda en ny favoritt.
BUNN:
2 egg s/m størrelse
1 beger alpro yoghurt naturell
350 gram sukker
100 gram melkefri margarin
4 toppede ss kakao
1 ts natron
5 dl toro fin kakemiks
Fyll:
Bringebærsyltetøy
2 bokser alpro kremfløte
250 gram mørk melkefri sjokolade
Ha egg, yoghurt og sukker i en bolle, og rør sammen. Smelt margarinet, og ha det i. Ha i en og en spiseskje kakao, som vispes forsiktig inn. Ha i natron og mel. Hvis røren blir veldig tynn, så ha i bittelitt mer mel
Bruk en 26 cm rund springform, og kle bunnen med bakepapir. Hell røren oppi, og sett formen inn i en varm ovn på nederste rille. Stekes ved 200 grader i 40 minutter.
Stivpisk alpro kremfløte, og smelt sjokoladen forsiktig på lav varme i microen eller i et vannbad. Bland sjokoladen inn i kremen. Del kaken i to lag. Bruk en skje, og smør et lag med bringebærsyltetøy på bunnen, før du brer utover litt under halve mengden av sjokolademoussen. Legg den andre delen på toppen, dekk kaken med sjokolademousse, og bruk eventuelle rester til å lage dekor på den. 
Sett kaken inn i kjøleskapet, og la den hvile en times tid før severing, sånn at kremen får litt fastere konsistens. 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar