
Jeg har hatt et savn etter karameller i flere år. Skikkelig seige, myke og deilige karameller. Da jeg først knakk koden på fløtekarameller uten melk, så tenkte jeg at det måtte jo gå an å lage sjokoladekarameller også. Og om jeg trodde fløtekarameller var godt… så er det ingenting mot sjokoladekarameller når man er en sjokolademoms som jeg er!
3 dl alpro kremfløte
3 dl sukker
1 dl mørk sirup
2 ss kakaopulver
1 ss margarin uten melk
Ha alt untatt margarin i en kjele.
Kok opp, senk varmen og la det koke til det når en temperatur på 122-125 grader.
Ta kjelen av platen, og rør inn margarinet.
Hell massen over i en 15×20 cm form som er kledd med bakepapir.
Når den er fingervarm, lemp den ut av formen, og la kjøle litt til før den kuttes i biter.
La bitene få litt avstand mens de kjøler helt ned, så de ikke klistrer sammen.
Pakk inn hver bit for seg, og oppbevar de på benken.
Legg inn en kommentar