Sjokolademoussekake. (med egg)

Denne kaka her måtte jeg bare prøve meg fram til, da jeg så et bilde av en på Pinterest for litt siden. Og jeg angrer virkelig ikke. Den er en bombe av egg, sukker og sjokolade, men den smaker rett og slett himmelsk. Jeg vil tro den egentlig egner seg mer som en dessert enn som en kake, fordi den er ganske mektig og søt. Men samme søren det, for smaken overgår det meste. Kaken består av to lag med sjokolademousse, hvor det ene er stekt, og det andre er ustekt. Litt jobb, men absolutt verd det!

10 egg
200 gram sukker
280 gram kokesjokolade
280 gram margarin
1 ts vaniljeessens
sjokoladedråper til pynt

Siden det ene laget skal stekes, og avkjøles, så lagde jeg moussen i to omganger. En før steking, og en når kaka var avkjølt. Så enkelt sett, bare delte jeg ingrediensene i to, og tok det derfra. Skill eggene, eggeplommer for seg, og eggehvitter for seg. Pass på at det ikke kommer noe plomme over i eggehvittene. Ha eggeplommer, sukker og vaniljeessens i en kjøkkenmaskin og pisk til eggedosisen er lys. Smelt sjokoladen og margarinet, og ha i eggedosisen. Sett til side. Stivpisk eggehvittene, og vend de i sjokoladeblandingen, til røren er ordentlig jevn og fin. Kle en springform på 24 cm i diameter med bakepapir i bunn, og hell i moussen. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 1 time. Ta ut, og avkjøl i forma. Gjenta prosessen med å lage moussen. Hell over i forma når kakebunnen er avkjølt. Sett den rett i kjøleskap. Etter et par timer, kan du strø på litt sjokoladedråper for pynt. Strør du på tidligere, så vil de synke ned i kaka. La kaka stå kjølig natten over, helst opp mot et døgn for at moussen skal få satt seg skikkelig. Bruk en kniv til å skjære rundt i formen, åpne den, fjern papiret og legg på fat. Så er det bare å nyte!

Be the first to comment

Legg inn en kommentar