
Et av de spørsmålene jeg oftest får, er om muffins og kaker som også er uten egg. Selv om jeg er veldig glad i å bruke egg som bindemiddel i kaker selv, så vet jeg mange ikke har den muligheten. Derfor driver jeg og prøver meg fram på eggfrie kaker innimellom. Disse sjokolademuffinsene, blir luftige, myje og helt nydelige i smaken. Og bortsett fra de seige som jeg er så glad i, så er nok disse noe av det bedre jeg har smakt av sjokolademuffins. Oppskriften fant jeg opprinnelig i en amerikansk kokebok som heter «the allergen-free bakers handbook». Det måtte litt justeringer til. Både på målene og ingrediensene. Men resultatet ble knallbra
2,5 dl rismelk
1 ts eplesidereddik
2,5 dl toro fin kakemiks
0,75 dl kakao
1/4 ts salt
1 1/4 ts bakepulver
2 dl sukker
0,5 dl rapsolje
1,5 ts vaniljeekstrakt
KREM:
200 gram margarin uten melk
300 gram melis
3 ss kakao
Bland rismelk og eplesidereddik og sett til side i 10 minutter.
Bland det tørre i en bolle.
Bland sammen alle de våte ingrediensene, og sikt i det tørre under pisking.
Fordel røren i 12 muffinsformer.
Stekes ved 175 grader i 18 minutter.
Stikk en pinne nedi for å sjekke at de er ferdige.
Avkjøl helt før kremen has på.
Pisk margarin, melis og kakao til en luftig krem.
Fordel over muffinsene.
Kjempegode muffins, både store og små likte disse veldig godt ??
Byttet ut kakaoen med ingefær, kanel og kardemomme i dag (+litt mer vanilje), ble kjempesuksess! ?? Gleder meg til å servere både sjokolade–og krydder- muffinser i barnebursdag i dag, endelig en oppskrift “alle” tåler??
Så moro at de falt i smak 🙂