Sjokolademuffins uten egg

Et av de spørsmålene jeg oftest får, er om muffins og kaker som også er uten egg. Selv om jeg er veldig glad i å bruke egg som bindemiddel i kaker selv, så vet jeg mange ikke har den muligheten. Derfor driver jeg og prøver meg fram på eggfrie kaker innimellom. Disse sjokolademuffinsene, blir luftige, myje og helt nydelige i smaken. Og bortsett fra de seige som jeg er så glad i, så er nok disse noe av det bedre jeg har smakt av sjokolademuffins.

 

2,5 dl rismelk

1 ts eplesidereddik

2,5 dl toro fin kakemiks

1,2 dl kakao

1/4 ts salt

1 1/4 ts bakepulver

2 dl sukker

0,5 dl rapsolje

1,5 ts vaniljeekstrakt

 

KREM:

200 gram margarin uten melk

300 gram melis

3 ss kakao

 

Bland rismelk og eplesidereddik og sett til side i 10 minutter.

Bland det tørre i en bolle.

Bland sammen alle de våte ingrediensene, og sikt i det tørre under pisking.

Fordel røren i 12 muffinsformer.

Stekes ved 175 grader i 18 minutter.

Stikk en pinne nedi for å sjekke at de er ferdige.

Avkjøl helt før kremen has på.

Pisk margarin, melis og kakao til en luftig krem.

Fordel over muffinsene.

 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar