Sjokolademuffins uten egg

Et av de spørsmålene jeg oftest får, er om muffins og kaker som også er uten egg. Selv om jeg er veldig glad i å bruke egg som bindemiddel i kaker selv, så vet jeg mange ikke har den muligheten. Derfor driver jeg og prøver meg fram på eggfrie kaker innimellom. Disse sjokolademuffinsene, blir luftige, myje og helt nydelige i smaken. Og bortsett fra de seige som jeg er så glad i, så er nok disse noe av det bedre jeg har smakt av sjokolademuffins. Oppskriften fant jeg opprinnelig i en amerikansk kokebok som heter «the allergen-free bakers handbook». Det måtte litt justeringer til. Både på målene og ingrediensene. Men resultatet ble knallbra

 

2,5 dl rismelk

1 ts eplesidereddik

2,5 dl toro fin kakemiks

0,75 dl kakao

1/4 ts salt

1 1/4 ts bakepulver

2 dl sukker

0,5 dl rapsolje

1,5 ts vaniljeekstrakt

 

KREM:

200 gram margarin uten melk

300 gram melis

3 ss kakao

 

Bland rismelk og eplesidereddik og sett til side i 10 minutter.

Bland det tørre i en bolle.

Bland sammen alle de våte ingrediensene, og sikt i det tørre under pisking.

Fordel røren i 12 muffinsformer.

Stekes ved 175 grader i 18 minutter.

Stikk en pinne nedi for å sjekke at de er ferdige.

Avkjøl helt før kremen has på.

Pisk margarin, melis og kakao til en luftig krem.

Fordel over muffinsene.

 

2 Kommentarer

  1. Kjempegode muffins, både store og små likte disse veldig godt ??
    Byttet ut kakaoen med ingefær, kanel og kardemomme i dag (+litt mer vanilje), ble kjempesuksess! ?? Gleder meg til å servere både sjokolade–og krydder- muffinser i barnebursdag i dag, endelig en oppskrift “alle” tåler??

Legg inn en kommentar