Skolebrød

Etter mange års triksing og leting, så fant jeg endelig den ideelle oppskriften på skolebrød. Det måtte selvsagt alltid noen justeringer til, som vanlig når det gjelder glutenfritt og melkefritt, men resultatet ble knallbra!

1 pose toro fin kakemiks
1 ts kanel
1 ts bakepulver
4 ss sukker
2 ss fiberhusk
1/2 pakke fersk gjær
eggerstatning for 1 egg
4 dl rismelk
5 ss rapsolje
1 pakke vaniljesaus som ikke skal kokes
2,5 dl ris eller soyamelk
Melis
Vann
Kokosmasse

Varm melken til den er lunken. Ha i olja og rør ut gjæren. Det er veldig viktig at du bruker fersk gjær her, ellers får du små harde klumper og ikke luftige og fine boller. Ha i fiberhusken, og la svelle i 4-5 minutter. Bland i eggerstatningen og det tørre. Og her kommer det som er litt småvanskelig med glutenfri gjærbakst. Deigen skal være seig og klissete, men ikke flytende, så juster med mer rismelk om nødvendig. Jeg måtte ha i litt til fordi deigen ble for tørr. Bruk en kjøkkenmaskin, mikser med eltekroker eller lignende, og elt deigen godt sammen. Gjerne opp mot fem minutter, så den blir skikkelig seig og god. Legg et håndkle over bollen, og la den heve i 30 minutter. Bruk godt med kaldt vann på henda når du skal forme bollene. Flat de litt ned, og lag en grop i midten av hver bolle. Visp sammen vaniljesauspulver og ris/soyamelk til den er tykk og fin, og legg en dæsj med tykk saus ned i hver grop. Legg over et håndkle, og etterhev i 40 minutter. Stek bollene på 200 grader i 35-40 minutter på nederste rille i ovnen. La de avkjøle helt før du tar på resten. Når de er avkjølt, så bland melis og vann til en tykk og fin glasur, smør på og dypp de ned i kokosmasse. Jeg fikk 8 skolebrød ut av oppskriften, men to av de forsvant ned i magene her før jeg rakk å ta bilde av dem.

3 Kommentarer

  1. hei. Ja så lenge man tåler havremelk, så kan den brukes. Grunnen til at jeg velger å ikke bruke den, er fordi den ikke inneholder ren havre, så jeg får ganske sterke reaksjoner på den. Bruker No egg ja.

Legg inn en kommentar